Bandenservice

Voor nieuwe of gebruikte banden ben u bij ons aan het juiste adres. Bij Jan Luikens Truck en Trailerservice wordt gewerkt met alle gangbare merken en maten. Onze bandenspecialisten zullen de banden voor u repareren, balanceren of vervangen zodat u altijd veilig onderweg bent. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het sipen en opsnijden van banden.

Reparatie van uw banden

Voor reparatie of het vervangen van een defecte band kunt u zowel met afspraak of zonder afspraak terecht in onze werkplaats. Onze bandenspecialisten zullen voor uw klaarstaan, zodat u snel en veilig uw weg kunt vervolgen. Ook kunt u gebruik maken van onze 24/7 pechservice dienst, u belt met het nummer 06-55 36 49 98 en wij zullen er voor zorgen dat u zo spoedig mogelijk wordt geholpen op locatie.

Sipen

Sipen is het aanbrengen van groeven in het loopvlak over de breedte van de band. Het is een eenvoudige en goedkope manier om meer grip te krijgen op alle wegdekken. Het verbeterd de prestatie van de band bij het optrekken, rijden en remmen. Doordat sipes aangebracht worden in de band, wordt de warmteontwikkeling namelijk sterk verminderd, hierdoor zal de band minder snel slijten.

Balanceren

Balanceren is het goed in balans brengen van de band velg combinatie. Een van de tekenen van niet goed uitgebalanceerde wielen, is het trillen van uw stuur tijdens het rijden. Door uw wielen te balanceren zal onbalans opgeheven worden.

De volgende manieren van balanceren kunnen door onze bandenspecialisten uitgevoerd worden:

- Balanceren met Lood: Bij deze methode wordt er lood op de velgen gemonteerd, waardoor onbalans opgeheven wordt.

- Balanceren met poeder: balanceerpoeder is een middel dat in de band steeds actief de onbalanskrachten opzoekt en daar weerstand aan biedt.

Uitlijnen

Onze werkplaats beschikt over het modernste apparatuur voor het uitlijnen van uw auto.

Hebt u een onderdeel in de besturing van uw auto laten vervangen, ziet u uw banden slijten of uw auto naar links of rechts sturen? Dit zijn signalen dat een auto uitgelijnd moet worden. Hierdoor zult u zien, dat uw wegligging en stuurgedrag beter zal worden en uw brandstof verbruik aanzienlijk zal verminderen.

Jan Luikens Truck & Trailerservice | Algemene voorwaarden | Website door Skytz Websites